Gammel perle skinner som ny

Villa Hareløkken:

Villa Hareløkken på Fornebu er oppført i 1911 som sommervilla for fabrikkeier Halvdan Mustad og hans familie. Bygget er et viktig kulturminne i området.

BundeBygg fikk det prestisjefulle oppdraget med å restaurere og ombygge Villa Hareløkken til moderne møtelokaler. Arbeidet skjedde etter retningslinjer fra Riksantikvaren. Villa Hareløkka er en av de få gjenværende eiendommene fra tidlig 1900-tall på Fornebu som i dag fremstår i tilnærmet original stand.

– Konstruksjonen er bindingsverk i to etasjer. Karakteristisk for denne stilen er at byggverket er selvbærende. Den gamle byggeskikken stilte store krav til faglig ekspertise av de som rehabiliterte bygget, forteller Jan Stordal, prosjektleder i BundeBygg.

Historisk og faglig spennende
Dette utfordrende prosjektet var både historisk og faglig spennende for BundeBygg. Målet var å bevare bygget både helhetlig og på detaljnivå. Villa Hareløkken ble restaurert på oppdrag fra Telenor som overtok bygget da de flyttet til Fornebu. Bygget fungerer i dag som møtelokale og representasjonsbolig for selskapet.

Prosjektets tidsrom 2004
Type oppdrag
Rehabilitering, verneverdig næringsbygg
Areal
1 200 m2
Entrepriseform
Totalentreprise
Prosjektleder BundeBygg
Jan Stordal
Eierskap
Telenor Eiendom Holding