«Vrakgods» viste seg å være gull

«Vrakgods» viste seg å være gull


I februar i fjor skrev Dagens Næringsliv (DN) om den norsktalende, men spanske ingeniøren Elena Royo Lopez som søkte flere jobber i uken uten å komme på «ett eneste intervju». Entreprenør- og eiendomsutviklingskonsernet BundeGruppen plukket opp artikkelen og inviterte henne umiddelbart.

I dag jobber Royo Lopez som prosjekteringsleder i BundeBygg.

– Da jeg forstod hva slags selskap BundeGruppen er ble jeg helt overbevist om at dette var stedet for meg. Nå trives jeg ekstremt godt og er glad jeg har funnet en så bra arbeidsplass. Jeg føler meg heldig som får bruke 100 % av kompetansen min i mitt daglige arbeid, sier López.

Da DN skrev om saken hennes i fjor, fortalte hun om inntrykket hennes av at arbeidsgiverne ikke leste hele CV’en.

– Jeg fikk blant annet et avslag fra et firma som skrev at de ikke kunne gi meg jobben fordi jeg ikke kunne norsk. Men det kan jeg jo, sa hun den gang.

Et drøyt år etter bekrefter Bendek Maartmann-Moe, daglig leder i BundeBygg, at valget av Lopez var klokt.

– Flaks for vår del at bransjen tilsynelatende ikke tok søknadene og kompetansen hennes seriøst. Det fremstår helt klart merkelig at ingen fattet interesse for et intervju ettersom behovet er så stort for dyktige ingeniører som Lopez, understreker Maartmann-Moe.