Grensesvingen 7

Dette kontorbygget var det første rehabiliteringsprosjektet i Norge som oppnådde BREEAM-NOR klassifisering Excellent i designfasen og Energiklasse A. Bygget er også et forbildeprosjekt FutureBuilt og fungerer dermed som et utstillingsvindu både nasjonalt og internasjonalt som et miljøbygg med høy arkitektonisk kvalitet og over 50 % reduksjon i klimagassutslipp.

Prosjektleder Henrik Herdlevær fra BundeBygg synes det er veldig spennende og utviklende å få jobbe med BREEAM-prosjekt som stiller helt nye krav også til miljøet på byggeplassen.   – BREEAM har både utfordret og inspirert oss til å tenke utenfor boksen. Det har resultert i flere nye løsninger på byggeplass som vi vil ta med oss videre. Og dette kommer i tillegg til de åpenbare miljøgevinstene, sier Herdlevær.

Gunnar Moen som er prosjekt- og driftsdirektør i Oslo Areal er byggherre i prosjektet. Moen mener at folka fra BundeBygg er løsningsorienterte. – Når jeg lurer på noe får jeg ikke bare ja eller nei-svar, men utfyllende forklaringer. Dersom ikke de kan svare på stående fot, finner de ut av det og kommer tilbake til meg med fornuftige svar. Rollefordelingen er tydelig og det setter vi pris på. Også progresjonen er som den skal, sier en godt fornøyd Gunnar Moen.